5 juli 2007

EMMELOORD - Sterrenrestaurant Hof van Sonoy van Paul van Staveren verhuist van Blokzijl naar Emmeloord op de poldertoren

Van Staveren gaat koken op veertig meter hoogte in de Poldertoren, waar hij twee verdiepingen gaat huren. Beneden de keuken, boven het restaurant. De opening staat gepland in het najaar van 2008. Emmeloord is daarmee de eerste plaats in Flevoland met een Michelin-ster.Al bijna een jaar onderhandelt Van Staveren met de gemeente over de verhuizing van zijn restaurant, dat sinds twee jaar over een Michelin-ster beschikt.
Nu is de deal rond.
Eind dit jaar begint de geboren Emmeloorder (aan de Lange Dreef, bijna in de schaduw van de Poldertoren) met verbouwen. "Ik heb de ambitie om door te groeien. Dat zou in Blokzijl kunnen, maar ik heb gekozen voor Emmeloord", geeft Van Staveren aan. En dan is het vooral de Poldertoren die hem over de streep heeft getrokken. "Dineren op veertig meter hoogte met overal ramen. Dat geeft een fantastisch uitzicht." Met de toren in zicht heeft Van Staveren zijn plannen voor een restaurant aan de Noordzijde laten varen. Voorlopig houdt de chefkok de naam Hof van Sonoy in ere. Maar de kans is groot dat het in Emmeloord straks gewoon 'Restaurant Sonoy' is. "Hof hoort een beetje bij Blokzijl." Daar kookt Van Staveren sinds 1998. Het restaurant krijgt zestig couverts, evenveel als nu in Blokzijl, en is straks bereikbaar met een supersnelle lift. De inrichting zal zeer modern zijn. Omdat de Poldertoren toch wat beperkingen heeft, zoekt Van Staveren elders in Emmeloord magazijnruimte.Restaurant Sonoy past perfect bij de uitstraling die de gemeente de Poldertoren zo graag wil geven en bij het nieuwe Emmeloord-centrum. De toren moet uitgroeien tot het echte middelpunt van Noordoostpolder. "Dit is een gedenkwaardig moment. Ik ben trots en een wens van de gemeente is vervuld. En ik ben blij dat Paul terug is op de polderklei", zei wethouder Willem Keur gisteren bij de presentatie van de eerste drie huurders van de toren. Trots is hij ook omdat de eigenaar verwacht de toren te exploiteren zonder er zelf geld te moeten bijleggen. Een probleem is nog wel de verlichting aan de buitenzijde. "Het plan daarvoor is er", aldus Keur. "Het geld nog niet. Ik doe een beroep op ons bedrijfsleven: help ons daarmee." En wie nog een verdieping wil huren 'op deze exclusieve meest markante plek van de Noordoostpolder' kan zich melden bij de wethouder.

De VVV krijgt een eigen ingang aan de noordzijde van de toren. Hans Schipper van de VVV Noordoostpolder is verguld met de nieuwe plek. "We zien het helemaal zitten."

En waar blijven wij

2 opmerkingen:

Jelle zei

Wij blijven gewoon zitten waar we zitten. Restaurant komt ver onder de klokken en ons plekje.
Hou vandaag De Noordoostpolder in de gaten!

Anoniem zei

Deze reactie is van Jelle