24 december 2007

Gebruikers Poldertoren moeten elders onderdak

EMMELOORD
De Poldertoren in hartje Emmeloord moet per 1 januari leeg worden opgeleverd. Per die datum moeten de huidige gebruikers de toren hebben verlaten en zijn beklimmingen niet meer mogelijk.

Medewerkers van triAde dragen zorg voor het beheer van de Poldertoren en wekelijks wordt hier op zaterdagen geoefend door de djembégroep Doun Doun Clack Son. TriAde krijgt onderdak in de voormalige winkel van Deco Home aan de Europalaan in Emmeloord. De djembégroep kreeg het nieuws zaterdag te horen en moet op zoek naar een andere oefenlocatie.
Er komt een restaurant bovenin de Poldertoren en plaats voor het VVV-kantoor en de BAN (Bedrijven Actief Noordoostpolder). TriAde keert terug en mogelijk wordt dan ook weer een plekje ingeruimd voor Doun Doun Clack Son.
Om iedereen de ruimte te geven komen er meer verdiepingen. De Poldertoren is als cultureel erfgoed een belangrijk herkenningspunt in de Noordoostpolder en opgenomen in de centrumplannen. Sinds juni 2005 houdt triAde, in samenwerking met STEP, de Poldertoren open voor publiek. Op 12 juni 2009 is het een halve eeuw geleden dat de Poldertoren officieel in gebruik is genomen.

Bron De noordoostpolder

Geen opmerkingen: