22 september 2007

Wie betaalt verlichting Poldertoren????????

EMMELOORD - Tegelijk met de verbouwing van de Poldertoren ook de verlichting aanleggen. Alle voorstanders van een nachtelijk verlichte Poldertoren zullen dit een goed idee vinden. Er is alleen het probleem van de kosten. Het college van burgemeester en wethouders heeft 100.000 euro nodig om tijdens de verbouwing de verlichting te realiseren.
Bron :www.flevopost.nl

College wil mogelijkheden rond exploitatie Poldertoren onderzoeken

EMMELOORD - De Poldertoren: wel, niet of gedeeltelijk exploiteren? De gemeente Noordoostpolder wil na een onderzoek van ongeveer een half jaar in juni volgend jaar met een antwoord komen. Volgens de raad zijn de risico's bij het exploiteren van de toren veel te groot.
Met een onderzoek hoopt het college antwoorden te kunnen geven. Daarnaast wil de gemeente maatregelen nemen om de verbouwingsrisico's aanvaardbaar te maken.De facelift van de toren staat voor eind dit jaar gepland. Wel is er nog een extra bedrag van 100.000 euro nodig om de verlichting aan de buitenkant van de toren tegelijk met de verbouwing te voltooien. Volgens het college is dit goedkoper dan wanneer de verlichting achteraf wordt aangebracht. Wethouder Jaap van der Est legt uit dat het geld voorgeschoten wordt. Het overschot op de gemeentelijke jaarrekening moet deze kosten uiteindelijk dekken. In totaal heeft het college 2,8 miljoen nodig voor de toren. De raad moet nog met het voorstel, dat vanavond in de commissie aan de orde komt, akkoord gaan. Een speciaal verlichtingsplan zal hierbij worden gepresenteerd. "De Poldertoren is van ons allemaal en daar zijn we trots op", aldus de wethouder.

Wij ook !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bron http://www.destentor.nl/

12 september 2007

Kijk ook eens naar: "laat hier je commentaar achter en doe dat ook eens"

Soms staan hier leuke dingen en verwijzigingen naar bijvoorbeeld " De Noordoostpolder"
Je kunt hier ook ,zelf iets toevoegen.

foto van ons op tollebeek.nl

Er staat een foto van ons op http://www.tollebeek.nl/
Klik door naar fish en potatorun.

9 september 2007

link van Paulien

Gisteren deze link van Paulien gekregen

http://www.percussieclub.nl/

Fish Potato Run---reactie Leo

Hoi allemaal,

Nou het ging fantastisch vanmiddag.
Ik was natuurlijk benieuwd wat ik ging horen in Tollebeek, dus daar was ik zo.
Ja hoor, de roemba, dat is natuurlijk goed gekozen. Het klonk goed hoor.
Nou, en met al die aanmoedigingen van jullie ging ik natuurlijk als een speer.
Na een uur en vier minuten was ik er. Voor mij een heel mooie tijd.
Ik heb er van genoten, mede dank zij jullie.
Tot zaterdag,

Groet Leo

leo werd:324 ste Leo Witjes in 1:04:33 uur

www.fishpotatorun.nl

Aanmoedigingen voor Leo en Tjeerd







Onder luide aanmoedigingen ,zowel verbaal als ons swingende trommel geluid ,kwamen Tjeerd en LEO LEO LEO voorbij in Tollebeek .

We hebben afgesproken dat dit een jaarlijkse traditie wordt en wat het belangsrijkste is wij hadden plezier en mensen om ons heen en de lopers natuurlijk ook......................

8 september 2007

Uitstel besluit over krediet voor verbouwing van de Poldertoren

EMMELOORD - Verbouwing van de Poldertoren blijft een heikel punt in de gemeenteraad van Noordoostpolder. De raad stelde donderdag het besluit over het beschikbaar stellen een krediet van ruim 2,5 miljoen euro een maandje uit. Er zijn nog teveel vraagtekens. Verbouwing is nodig om de Poldertoren te kunnen verhuren.

Robert Wassink van Christen Unie/SGP trok fel van leer tegen de plannen. Hij betichtte projectontwikkelaar Provast van contractbreuk. In eerste instantie zou de gemeente 150.000 euro in het eerste jaar moeten ophoesten voor een verbouwing, nu rekent Provast op ruim 350.000 euro.Bovendien verweet Wassink wethouder Willem Keur onjuiste informatie te hebben verstrekt over de lift die er moet komen voor de Poldertoren. En de gemeente - lees Keur - was volgens het raadslid voorbarig geweest met de presentatie van huurders van de poldertoren. Vanuit de raad werd verder gewezen op de exploitatie van de toren, waar teveel risico's aan zouden kleven. Het zou daarom beter zijn om er eerst nog eens een maandje na te denken over de plannen. "De risico's zijn te overzien", reageerde de wethouder. "Er is alleen risico als we de tent niet verhuurd krijgen." Daarom zijn volgens hem de huurprijzen niet zo hoog. "Als iemand failliet gaat, moeten we er wel weer iemand voor terug kunnen vinden. Bovendien is er voorzichtig begroot en is het risico dus te overzien." Na een lange discussie en een schorsing van de vergadering werd een besluit over de Poldertoren uitgesteld.

3 september 2007

Hallo trommelaars, goed nieuws uit Assen!

Hallo trommelaars, goed nieuws uit Assen!

Workshop "trommelen op een kistje" met Peter Deiman!!!


Na een leuke en leerzame workshop van Heleen Groen in Assen van juni l.j. is het nu tijd voor heel iets anders (al heeft het wel met percussie te maken natuurlijk).

Omdat er redelijk wat belangstelling was voor de Cajon (één van de ideeën voor een vervolgworkshop) heb ik na enig zoekwerk een geschikte docent gevonden die ons een workshop "trommelen op een kistje" kan geven . Het is Peter Deiman; cajon-pionier voor Nederland en een autoriteit op Cajon gebied.

De workshop wordt op zaterdagmiddag 22 september gehouden in theater P@yebel, Nijverheidsweg 12, 9403 VN in Assen.
De zaal is open vanaf 13.00 uur, en om 13.30 begint de workshop tot ongeveer 16.00 uur. De prijs is weer €15,00 pp. Als je zelf geen cajon hebt kun je die huren voor €5,00.

Even wat informatie:

"Cajón is het Spaanse woord voor bakje of kistje.Je zit tijdens het spelen op dit muzikale kistje en je bespeelt het frontpaneel en de zijpanelen met de handen.De vier hoofdslagen zijn bas, open, slap en tip. Ook de voeten kun je gebruiken om de zijpanelen te bespelen of om de klank van de slagplaat te dempen.In het achterpaneel zit een klankgat. De frontplaat is bovenaan de hoeken losjes vastgeschroefd om een ratelend geluid te kunnen maken.De Cajón is met een enorme opmars bezig. Dit muziekinstrument wordt niet alleen in Peruaanse, Cubaanse en Flamenco muziek gebruikt; ook in de popmuziek klinkt het steeds meer door, vooral in unplugged settings. Als je op het internet zoekt zie je al bizarre modellen.De meest oorspronkelijke Cajóns zijn de Peruaanse (rechthoekig, voorpaneel is slagplaat en is geschroefd, de Europese uitvoering ervan heeft snaren in de kist op achterkant van voorpaneel) en de Cubaanse (piramidevorm, bovenpaneel is slagplaat en is vastgelijmd). De houtsoort waarvan een Cajón wordt gemaakt varieert en bepaalt sterk de klank. En ook de gebruikte lak speelt een rol."
(bovenstaande tekst is overgenomen van de website van Peter Deiman. Voor meer gedetaillerd info over de Cajon zie http://www.cajonweb.com/)

De Docent
Peter Deiman; cajon-pionier voor Nederland en een autoriteit op Cajon gebied. Een korte biografie:
"De uit Twente afkomstige slagwerker Peter Deiman belandde via Groningen inDrenthe. Studeerde af aan het Conservatorium Groningen op drums, pauken,mallets, kleine trom etc.Richtte de popgroep What-a-Gig! op, waarmee onder anderen een optreden werdgedaan in de befaamde Budokanhal in Tokio voor Yamaha’s talentenjachtBandexplosion. De band sleepte de award voor Best Overseas Band in de wacht.Speelde daarnaast in jazzgroepen en bigbands.
Maakte in de jaren negentig deel uit van Wizniz, Gina’s Band of Blues, Brinkels Boogieband en in 1996 van de Time Bandits, waarmee ook een aantal optredens met de Belgische zangeres Barbara Dex werden gedaan. In datzelfde jaar werd decd Upshot van het Jeff Zwart Project uitgebracht waarin hij sinds 1993 drumde.
Gaf les aan de muziekschool Kampen. Schreef voor het tijdschrift De Slagwerkkrant.Deed op marimba met bassist Guus Strijbosch het project Bach Bas & Marimba. Was docent aan het ICO Assen en is dat sinds 2006 aan CQ Emmen. Geeft regelmatigworkshops en kunstmenulessen (slagwerk)."

De Workshop van Peter Deiman
Duur workshop: 2 x 60 minuten (ex. kleine pauze)
Aantal deelnemers: maximaal 20
Inhoud
de speelhouding de slagtechniek de klanken de geschiedenis diverse ritmes (toegespitst op popmuziek en oorspronkelijke Peruaanse muziek met evt. uitstapjes naar “exotische” stijlen, plus diverse luister/meespeelvoorbeelden). Deelnemers ontvangen een reader met behandelde zaken!!!

De workshop
Wanneer : zaterdagmiddag 22 september
Hoe laat : van 13.30 tot 16.00 uur (zaal open vanaf 13.00 uur)
Kosten : 15 euro
Cajonhuur : 5 euro

De locatie
Theater P@yebel, Nijverheidsweg 12, 9403 VN in Assen (een erg verrassende locatie!!!)

Je kan je opgeven bij:
Nico MeijerTel: 0592-350522 / 06-41874366email: info@ntm-percussie.nl
PS: geef ook even aan of je een cajon wilt huren
(Deelnemers krijgen van te voren nog een bevestiging en een routebeschrijving toegemaild.)