13 juni 2012

Sleepbootdagen 2012



Spelen en varen op de Sleepbootdagen in Zwartsluis

Vooraf hadden we het er vaak over, hoe leuk het was om te spelen op de sleepbootdagen. We hadden dan ook goede hoop op een nieuwe uitnodiging, want dat feest je wilden we graag nog een keer meemaken. Toen de uitnodiging kwam gingen de handen dan ook snel in de lucht, eigenlijk wilden we allemaal wel mee. Ep was helaas net vertrokken, want ook hij had er graag zijn “slag” geslagen.

17 Mei was het dan zo ver, Alle trommels weer ingeladen en een bakje vooraf bij Jozien.  Erica was er op eigen gelegenheid heen gegaan, samen met haar dochter Nael. Daar troffen we elkaar met de muziek van de Beatles Rivival Band op de achtergrond in de feesttent.

We werden weer keurig opgevangen door een vrijwilliger en er werd ons verse koffie aangeboden. Hierna in optocht naar de boten. Daar lag de `Maaskant`op ons te wachten. Een Limburgse boot waar we ons op het achterdek installeerden, ons zelf eerst omgedoopt hebbende tot ´de Maaskantjes´.

Het was een vrolijk tafereel daar op het water. Grote schepen met een koor of disco en kleine opduwertjes met jongelui en een kratje bier. Dat nodigde uit tot snel uitpakken van de trommels, en tot flink wat swingende ritmes. Goedkeurend werd er langs gevaren en meegeklapt.

Hoogtepunt was weer het binnenvaren van de havenkom. Al die mensen die je toejuichen of meeklappen. Het tempo van de boot mag dan wel wat lager, en dat van de ritmes omhoog. Maar ook verderop in het dorp is de sfeer leuk. Helaas werd het ook snel al weer donker toen we rond waren. Met z’n allen hebben we nog lekker op het terras gezeten, heerlijk met de vaste wal onder de voeten, en fantaseren over ons volgende avontuur.




Geen opmerkingen: