3 juni 2013

Doundounclackson weer present in Balk op de World Fair Trade day 11 Mei

Doundounclackson  weer present in Balk op de World Fair Trade day ,11 Mei.

Deze dag valt ieder jaar op de tweede zaterdag in mei en wordt georganiseerd door de World Fair Trade Organisation (WFTO).

11 mei is het World Fair Trade Day: de dag waarop wereldwijd aandacht gevraagd wordt voor de impact van eerlijke handel voor miljoenen boeren in ontwikkelingslanden. Dankzij deze boeren kan je op elk moment van de dag genieten van lekker eten en drinken. Bijvoorbeeld ’s ochtends, een kop Fairtrade koffie of thee om wakker te worden. Of een banaan als snel tussendoortje. En bij het avondeten maak je met rijst een lekkere curry met een glas Fairtrade wijn of bier erbij. Door je eigen Fairtrade moment te creëren, geniet je niet alleen van heerlijk eten maar kun je de wereld ook beetje bij beetje helpen veranderen. Rondom World Fair Trade Day krijg je in de supermarkt korting op diverse Fairtrade producten.
Dit is een groeiend fenomeen in Nederland, waar steeds meer gemeenten en organisaties aan mee gaan doen. Sinds 2008 zijn er 11 Fairtrade Gemeenten en zijn er nog 52 in oprichting.


Eerst werden we in het schuurtje gezet omdat het regende ,maar naarmate het lichter werd, zijn we naar buiten gegaan alwaar we een paar nummers ten horen  hebben gebracht.Veel plezier gehad en oude bekenden ontmoet.




Geen opmerkingen: