5 juni 2008

Oord is vervroegd naar 23 augustus


Bij de foto: Doun Doun Clack Son in actie tijdens Oord 2007.


NOORDOOSTPOLDER – Cultureel festival Oord wordt dit jaar op 23 augustus gehouden en niet op 30 augustus. Oord werd aanvankelijk verplaatst van 14 juni naar 30 augustus na bezwaren van Natuurmonumenten omdat 14 juni in het broedseizoen van de vogels viel.
Inmiddels is Natuurmonumenten akkoord en is er een vergunning voor 23 augustus verleend. De voorbereidingen zijn in volle gang. Bij editie 2008 is ervoor gekozen de organisatie over meerdere mensen te spreiden. ‘Anders is het niet te doen’, zei mede-organisator en voorzitter van het bestuur Marijke Demoet woensdag.
Het akoestische
Editie 2008 wordt gehouden in het Waterloopbos omdat Park West wordt opgeknapt. ‘Deze locatie gaat voor een schilderachtig geheel zorgen’, voorspelde Demoet. Ingrediënten daarbij zijn zoals altijd onder meer muziek, dans en theater. Bij de muziek zal er dit jaar volgens Demoet iets meer de nadruk liggen op het akoestische. ‘Daar nodigt de omgeving waar Oord wordt gehouden toe uit.’
Wild!
Na in 2006 Van Droom naar Daad en in 2007 De Ontroering is Wild! dit jaar het thema. ‘In de zin van het pure, het ongerepte’, legde Demoet uit. ‘Het wordt echt prachtig.’
Het programma is nog niet helemaal rond. Demoet roept potentiële deelnemers uit de polder op zich op te geven omdat er tot nu toe vooral aanmeldingen van buiten de regio zijn binnengekomen. Welke artiesten er wel van de partij zijn, wil Demoet nog niet zeggen. Binnen drie weken verwacht ze dat wel te kunnen doen.
Zeker is inmiddels wel dat er een pendelbus rijdt tussen Emmeloord en het Waterloopbos.

(Bron: De Noordoostpolder)

Geen opmerkingen: