12 juni 2008

Weinig animo voor start project Ghana






Bij de foto: De belangstelling was niet groot, maar wethouder Leo Voorberg kon toch al geld in ontvangst nemen voor het project in Ghana.



EMMELOORD - Behalve de betrokkenen waren er maar weinig belangstellenden naar de Beurszaal van ’t Voorhuys in Emmeloord gekomen. Woensdag was hier een Millenniumavond en die vormde het startsein voor het Millenniumproject in Abreshia, Ghana.


De gemeente heeft geld (25.000 euro) vrijgemaakt om in Noordoostpolder mensen bewust te maken van de millenniumdoelstellingen, en om in Abreshia een school te herbouwen. Er waren enige honderden uitnodigingen de deur uitgegaan richting verenigingen, bedrijven en het onderwijs, maar daar werd geen gehoor aan gegeven.


De gemeente had de bijeenkomst op touw gezet om mensen enthousiast te maken voor het Millenniumproject. Dat was bij degenen die er waren niet echt meer nodig. De muzikale omlijsting was in handen van Djembégroep Doun Doun Clack Son en die bracht Afrikaanse muziek ten gehore. Dat betekende toch nog enige reuring in de halfvolle zaal.


Anja van den Dolder, raadslid voor de ChristenUnie/SGP in Hardenberg en deze gemeent is uitgeroepen tot Millenniumgemeente van 2007, vertelde hoe ze hun project hebben aangepakt. Het werd een vrij lang betoog. Pieter van de Linden van de Stichting Samenwerk in Almere ging in op de activiteiten van de stichting in Ghana.


Druppel


Uit beide verhalen kwam naar voren dat de hulp een druppel op een gloeiende plaat is, maar daarom niet minder belangrijk. Barbara Williams, zelf afkomstig uit Ghana, gaf uitleg bij een film over Abreshia, die niet al te duidelijk was, maar wel aantoonde dat hulp hard nodig is.


Anneke van Zwol van de Wereldwinkel in Emmeloord overhandigde wethouder Leo Voorberg een bedrag van 210 euro. Het is de opbrengst van de giften die de winkel kreeg tijdens het feest rond het 25-jarig bestaan. Jozien Knuivers overhandigde namens vier leden van Doun Doun Clack Son een bedrag van ruim 824 euro. Dit is de opbrengst van een cultureel festival dat vanwege kroonjaar verjaardagen in de Bantsiliek in Bant werd gehouden.

Tekst: Jelle Edelenbosch

(Bron De Noordoostpolder)

Geen opmerkingen: