16 september 2008

Muzikaal- en hardloop evenement in Tollebeek











TOLLEBEEK - Wat vorig jaar spontaan begon is inmiddels uitgegroeid tot een muzikaal evenement.

Zaterdagmiddag 13 september streek Doun Doun Clack Son neer in Tollebeek. Dit om de deelnemers aan de Fish-Potato-Run ritmisch te ondersteunen. Een lange stoet hardlopers passeerde de trommelaars tijdens de 18e editie van deze hardloopwedstrijd van Urk naar Emmeloord.

Tollebeek ligt ongeveer halverwege en het was zaterdag zeer druk in het jagersdorp. Ook Dweilorkest De Valkenier uit Lelystad liet van zich horen. Orkest en trommelaars speelden zo nu en dan samen en bekende nummers als 'Heb je even voor mij' en 'Daar bij de waterkant' waren te beluistren.

Uiteraard ook het befaamde Doun Doun Clack Son repertoire, zodals de Lolo, Menni en een speciaal nummer voor de Fish-Potato-Run. De leden van De Valkenier hielden het vrij snel voor gezien. Doun Doun Clack Son speelde door tot de laatste lopers, met in hun kielzog de bezemwagen, waren gepasseerd.

Inmiddels gaan er stemmen op om er volgend jaar een nog groter evenement van te maken. Hierover moet nog overleg worden gevoerd.Zie voor beeldmateriaal ook de website www.tollebeek.nl.
Jelle Edelenbosch

1 opmerking:

Anoniem zei

Goeden dag,

Wij vinden het jammer dat er geschreven word dat wij het vrij snel voor gezien hadden.
Wij waren gevraagd om een bepaalde tijd te spelen, wat we ook gedaan hadden. Uit ons zelf hebben we nog een half uur doorgespeeld, omdat de run uitliep.


Met vriendelijke groet,

Quiryn Valkenet
Orkestleider Dweilorkest de Valkenier
www.dweilorkestdevalkenier.nl