11 september 2008

Muzikaal onthaal voor hardlopers




TOLLEBEEK – De Fish-Potato-Run, een hardloopwedstrijd van Urk naar Emmeloord, wordt zaterdag 13 september gehouden. De deelnemers aan dit evenement worden halverwege, in Tollebeek, muzikaal onthaald.

Djembégroep Doun Doun Clack Son speelt in het jagersdorp. De leden van deze groep komen uit Emmeloord en Tollebeek en zij verwelkomen de hardlopers luid trommelend. Vorig jaar zorgde deze groep op dezelfde locatie voor muzikaal vermaak en dat sloeg aan.

Reden om dit jaar weer een optreden te verzorgen tijdens de loop die om 16.15 uur start in Urk. Een klein half uur later worden de eerste deelnemers in Tollebeek verwacht, waar zij zich bij de verfrissingspost kunnen laven aan water, maar ook aan het tromgeroffel van Doun Doun Clack Son.

Deze groep bestaat uit negen djembéspelers en op de djembees worden strakke ritmes gespeeld. Andere instrumenten die worden gebruikt zijn de doun doun, de sangbang en de kenkeni. Dat zijn trommels die voor de stevige basis van de diverse nummers zorgen. Ook worden allerlei percussie-instrumenten, waaronder bel en tamboerijn, ingezet. Verder is er een talking drum te beluisteren.

De djembégroep uit de polder, die inmiddels ruim twee jaar in deze samenstelling samenspeelt, blijft musiceren tot de laatste lopers zijn gepasseerd. Een opmerkelijke aanmoediging tijdens een opmerkelijke wedstrijd waarbij een parcours van 12,8 kilometer wordt afgelegd. Gehoopt wordt op duizend deelnemers. Speciaal voor dit evenement heeft Doun Doun Clack Son een Fish-Potato-Run nummer ingestudeerd.
(Bron: De Noordoostpolder)

Geen opmerkingen: