3 juni 2007

Workshop met Heleen Groen!!!

Hallo trommelaars, goed nieuws uit Assen!
Workshop met Heleen Groen!!!

Heleen leert ons het ritme "Lolo" van Famadou Konaté.
Een aanrader voor djembégroepen die aan hun repertoire willen werken, maar ook voor iedereen die een uitdagend ritme "met alles erop en eraan" wil leren!
De workshop is bestemd voor diverse niveaus. Wel moet je al enkele basispartijen kunnen spelen. Heleen Groen is prima in staat om diverse niveaus in één workshop te integreren. De Lolo leent zich daar uitstekend voor!

Het ritme:
Famadou Konaté hoorde zijn zoontje een liedje zingen over Lolo (een ster) en raakte daardoor zo geïspireerd dat hij er een ritme bij bedacht. "Lolo" is een erg compleet ritme, want er zit van alles in; aansprekende basispartijen, leuke en soms pittige solostukjes, een uitdagende doundoun-partij en zelfs een liedje. Daarnaast biedt het ritme ook volop gelegenheid om op elkaar in te spelen. Het is kortom een ideaal stuk om samen te spelen!

De docent
De workshop wordt gegeven door Heleen Groen, een zeer inspirerende docente, die heel goed in staat is om (ingewikkelde) ritmes duidelijk over te brengen. Heleen is daarnaast ook nog eens een erg goede djembéspeelster, heeft officiëel lesbevoegdheid voor westafrikaanse percussie en heeft o.a. stages gevolgd bij Famadou Konaté zelf, heeft Adama Dramé begeleid tijdens optredens in Europa enz, enz. Daarnaast speelt Heleen zelf in diverse ensembles.

De locatie
Theater P@yebel, Nijverheidsweg 12, 9403 VN in Assen (een erg verrassende locatie!!!)

De workshop
Wanneer : zaterdagmiddag 16 juni
Hoe laat : van 14.30 tot 17.00 uur (zaal open vanaf 14.00 uur)
Kosten : 15 euro

Je kan je opgeven bij:
Nico MeijerTel: 0592-350522 / 06-41874366email: info@ntm-percussie.nl

Deelnemers krijgen van te voren nog een bevestiging en een routebeschrijving toegemaild.
M.vr.gr.

Nico Meijer

Link naar de site
http://home.hetnet.nl/~n.t.meijer/

Geen opmerkingen: