14 oktober 2010

Bezoek aan Zorgboerderij Elija aan het Venepad. zaterdag 9 oktober


09-10-2010
Bezoek aan Zorgboerderij Elija aan het Venepad.
Vanmorgen al goed ingespeeld in Dronten en daarna om half zes richting Rutten vertrokken.
Wat we er konden verwachten wisten we niet precies. Was het een verjaardagsfeestje voor een opa die 90 jaar was geworden, of ging het meer om een workshop voor de kinderen?
Het was in ieder geval erg mooi weer, en de barbeque stond aan. Ook stond er een mooie kachel te branden met een hoge schoorsteen er op. Snel alles uitgeladen en de zorgboerin keek al blij op van alle trommels die uit de auto kwamen. Ook de kinderen kwamen gelijk kijken wat er allemaal te doen was.Eerst zelf even wat warm getrommeld. Nou dat ging nog goed. Het was er gezellig en wij hadden er nog even veel zin in als vanmorgen. Er werd gelijk flink meegeklapt en gehuppeld.Dus al snel de mensen uitgenodigd om mee te doen. De kring werd groter gemaakt, kinderen en volwassenen kwamen mee doen.Jozien, Klazien en Ioana op de trommels en de bellen. En Paulien die hielp het basisritme op de djembé vast te houden. We gingen de Balakulanja doen. Niet voor de eerste keer, maar nu met flinke ondersteuning van de andere trommels. Dat ging heel fijn. Iedereen deed leuk mee.
Tata ta datta, hé, doun doun doun!!!
Ja, allemaal blije gezichten. En het klonk ook nog heel leuk. Mooi om te zien dat je dan binnen een half uur groot en klein, met of zonder beperking, lekker aan de gang krijgt. Nu, hierna nog een pilsje en een visje en wat nakletsen met de zorgboer en het zat er al weer op.Ja, we zijn nog steeds erg blij dat we overal uitgenodigd worden. En als de mensen dan ook nog tevreden zijn, wat wil je dan nog meer. Nog meer trommelen. Op naar het “Stip”, vrijdag gaan we experimenteel bewegen op muziek van onze trommels. Weer een nieuwe uitdaging!


 Groet Leo

Geen opmerkingen: