31 oktober 2010

Doun Doun Clack Son opwarmer Caligo vlinderfestival

LUTTELGEEST Het liefdesspel van de Caligo vlinders ging vrijdagavond 29 oktober spontaan en vol vaart. Onder begeleiding van harpiste Salomé Huitema vormden ze stelletjes. In de Orchideeën Hoeve in Lutttelgeest waren heel veel bezoekers hiervan getuige.

Doun Doun Clack Son speelde die avond ook vol vaart. Bij de ingang van de Orchideeën Hoeve werden de bezoekers muzikaal verwelkomd. Jozien, Paulien, Ioana, Leo en Jelle sloegen er lustig op los. Door de glazen behuizing, de hoogte en de harde ondergrond dreunden de trommels hard door. Dat zette uiteindelijk aan tot meer subtiel spelen.

Veel bezoekers begonnen in de draaideur al mee te swingen. Een meisje danste sierlijk op de prachtige klanken.Dat was echt schitterend om te zien. Nadat de vele bezoekers zo waren binnengelokt, volgde een heerlijke maaltijd. De catering in de Orchideeën Hoeve was voortreffelijk.

Vervolgens kregen we een mooie plek in een nieuwe ruimte, waar de kinderen kunnen spelen en nog veel meer is te doen. Aanvankelijk was hier niet zoveel belangstelling, maar door vol overgave te trommelen kwamen er meer en meer kijkers en luisteraars.

Het complete Doun Doun Clack Son repertoire werd gespeeld en meer! Een uur volmaken bleek hier een makkie en daarna was er nog tijd voor een prachtige jam, inclusief diverse solo's. Het hield niet op. Uiteindelijk sloeg de vermoeidheid toe en kwam er een einde aan een heerlijke muzikale avond.

In het restaurant werd, onder het genot van een drankje, nagepraat. Ondertussen waren de klanken van Mr. Steel te horen. Na afloop naar huis en de volgende morgen alweer oefenen, maar dat viel voor menig Doun Doun Clack Sonner niet mee. We hadden ons de avond ervoor tenslotte helemaal gegeven.

Geen opmerkingen: