28 april 2008

NIEUWSBRIEF THIOSANE APRIL 2008

EINDFEEST THIOSANE OP 15 JUNI
Zondagmiddag 15 juni is de dag waarop het eindfeest van dit jaar wordt gehouden. Zoals altijd spelen de cursusgroepen van Thiosane hier enkele nummers. Bijzonder aan het feest van dit jaar is dat het een openluchtfeest wordt, op zijn Afrikaans dus!
De presentaties van de cursusgroepen is aan het eind van de middag en daaraan voorafgaand is er een djembé- en dansworkshop.
Over een paar weken wordt het programma van die middag bekend gemaakt op de site van Thiosane.


DJEMSESSIE 3 MEI MET RENÉ RIKKERS
Het programma voor de Djemsessies is als volgt:
20.00 tot 21.00 uur workshop (kosten 10 euro per persoon)
21.15 tot 22.30 uur vrij samenspelen (kosten 4 euro per persoon)

Het onderdeel vrij samenspelen biedt een ieder de mogelijkheid om te spelen zoals je zelf wilt, ongedwongen dingen uitproberen en wellicht nog iets opsteken van je medespelers. Een ervaren speler/docent leidt het geheel in goede banen. De kosten voor dit onderdeel zijn 4 euro per persoon. Als je mee hebt gedaan aan de workshop eerder op de avond, dan hoef je voor het samenspeelgedeelte niet te betalen.

De Djemsessies worden in principe de eerste zaterdag van de maand in studentencafé Het Vliegende Paard, Voorstraat 17 te Zwolle gehouden. Kijk voordat je naar de Djemsessie toe gaat even op de site voor het geval er wijzigingen zijn.
Er zijn djembé’s aanwezig die voor 2 euro mogen worden gebruikt.

De workshop op 3 mei wordt verzorgd door René Rikkers.
De keuze om René als workshopleider te vragen ligt in de lijn der ontwikkelingen. Hij was de eerste docent van Thiosane en behoorde tot de eerste groep Nederlandse spelers die zich op een professionele manier gingen bezighouden met de djembémuziek. De laatste jaren bewijzen docenten als René dat je geen Afrikaan hoeft te zijn om goed les te geven en wordt er door leerlingen beweerd dat lessen van Nederlandse docenten beter aansluiten bij de belevingswereld van de leerling. Al met al mag het een interessante ervaring zijn om de workshop van René op 3 mei te volgen.

DJEMBÉMARATHON OP 7 JUNI VOOR HET GOEDE DOEL
Op zaterdag 7 juni wordt er in het Vliegende Paard in Zwolle een djembémarathon gehouden. De deelnemers zullen van 8.00 tot 21.00 uur djembé spelen, dus 13 uur lang!
Dit ludieke idee is afkomstig van Annemieke Cornelissen en Belinda Stoffer. Annemieke en Belinda zijn beiden met Thiosane Travel naar Burkina Faso geweest en sindsdien begaan met het lot van de mensen daar. De marathon heeft als doel het inzamelen van geld voor een goed doel in Burkina Faso dat zij zelf hebben uitgekozen. Je kunt je opgeven als deelnemer of als donateur van deze actie die misschien ook nog wordt opgenomen in het Guinness Book of Worldrecords.

www.thiosane.nl

Geen opmerkingen: