29 april 2008

Oord-festival in Waterloopbos gaat van 14 juni naar 30 augustus

EMMELOORD/MARKNESSE; - Het festival Oord 2008, dit jaar in het Waterloopbos bij Marknesse, is verplaatst naar zaterdag 30 augustus.

Oorspronkelijk stond het buitenfestival, dit keer met als thema Wild, voor 14 juni op het programma. Maar de subsidie was nog niet rond en uit de hoek van Natuurmonumenten, eigenaar van het Waterloopbos, kwamen bezwaren in verband met het broedseizoen voor vogels. Het bestuur van Natuurmonumenten was in principe akkoord met de datum van 14 juni, maar vanuit de leden kwamen toch wat bezwaren, geeft Hans Kalkman van de Oord-organisatie aan. "Zo langzamerhand zijn we groot geworden in het omschakelen naar een andere datum'', aldus Kalkman. Hij herinnert eraan dat Oord eerder werd uitgesteld vanwege de vele regen en vorig jaar naar een andere datum ging vanwege de opknapbeurt van het Zwinpark in Emmeloord-west. Die opknapbeurt is ook de reden dat de vierde editie van het festival dit jaar in het Waterloopbos plaatsvindt.

De organisatie is nu de deelnemers aan het aanschrijven dat het festival is verplaatst naar augustus. "Dan kijken we wel wie er nog kan en wie er niet kan'', aldus Kalkman. Hij heeft inmiddels ook een nieuwe subsidieaanvraag richting de gemeente de deur uit. Oord vraagt 7500 euro als bijdrage in de kosten van de organisatie en de administratie. De gemeente heeft de subsidieaanvraag in eerste instantie afgewezen omdat er geen datum en geen tijd waren aangeven. Dat kon ook moeilijk omdat de aanvraag dateert van november 2007 en toen de locatie van het Waterloopbos nog niet vaststond. Ook over de datum bestond toen onduidelijkheid. Het gevolg was dat de gemeente zich geen goed beeld over het programma kon vormen en het subsidieverzoek afwees. Kalkman heeft er alle vertrouwen in dat het alsnog goed komt.

Vanaf 2009 verandert het subsidiebeleid van Noordoostpolder en de kans is groot dat grootschalige evenementen als het Kunstplein en Oord dan structureel subsidie krijgen toegekend.
Bron:
http://www.destentor.nl/

Geen opmerkingen: